CYCLO-SSAGE EQUINE SYSTEMS – STUDIES
Vil du vide, hvad Cyclo-ssage kan gøre for din hest?

Cyclo-ssage Equine Systems
Resultaterne taler for sig selv!

Rapport: Cyclo-ssage

Dato: Startdato 30/04/09 Sidste frist 22/05/09

Abstrakt

Denne indledende undersøgelse var at undersøge virkningerne af Cyclo-Ssage Equine tæpper på heste med skade eller stivhed og at påvise fordelene ved at bruge Cyclo-Ssage-systemet til præ-træning eller præstationsopvarmning ved hjælp af en Legria HV40 videooptager og Dartfish analyse software. 3 heste blev filmet før og efter påføring af Cyclo sage tæppet. Videoprogrammet fanger hestene i bevægelse, trav og galoppering. Derfor kunne vi ved hjælp af Dartfish-softwaren kunne måle hver skridtlængde og identificere eventuelle ændringer af Cyclo-Ssage-tæppet til hestevandet, hvilket repræsenterer øget eller nedsat bevægelse i hvert trin. Denne undersøgelse blev udført i en dressur arena på gummi og silica sand overflade. Efter brug af Cyclo-Ssage-tæppet viste hestene positive ændringer i deres bevægelse, hver hest viste øget forlængelse i hver gang

INDLEDNING

Formålet med denne undersøgelse var at måle effektiviteten af cyclopage tæpper på hestens biomekanik. Hver hest havde en tidligere skade, der ramte sin vej. Metoden i denne undersøgelse var at bruge et videokamera til at optage hver hest i tre gangarter og Dartfish Analysis software til at måle skridtet efter hver optagelse.

Hvad er Cyclo-ssage Pro System
Cyclo-ssage Equine Pro-massagesystem er designet til at øge cirkulationen og transporten af ilt til musklerne, der tager sigte på at reducere mælkesopbygning efter træning, stimulere lymfesystemet og forbedre fjernelsen af metaboliske produkter. Systemet er designet til at hjælpe hestene med at varme op før konkurrence, slappe af postkonkurrence og hjælpe genopretning fra motion; Det er også designet til at hjælpe genopretningen af muskelspændinger og -skader. Systemet arbejder gennem de 10 oscillerende massagemotorer over ryggen, skulderen og bagkvarteret, som er indbygget i tæppet med et udvidet halsstykke, der indeholder yderligere 4 motorer fra afstemning ned til skåle. Massage tæppet påføres direkte over hestene og fastgøres af stropper under hestene maven og nakken.

Hvad er Dartfish analyse
Dartfish analyse er det mest kraftfulde videoanalyse værktøj i heste sport i dag. Dartfish software giver mulighed for video replay og har avancerede måleværktøjer til at identificere ændringer i hestens bevægelse og tilstand. Det giver mulighed for nøjagtig visuel og teknisk feedback af en hesteskridning og bevægelse.

Metode
3 arbejdshændelsesheste blev udvalgt til denne undersøgelse. Hver hest blev udvalgt efter følgende kriterier. 3 heste med hændelse med tidligere skader, der påvirker dens vej. 3 heste i hændelsen, der lider af muskel ømhed og traume I dette studie blev 3 heste kendt for at have tidligere skade og stivhed afbildet, før Cyclo-ssage tæppet blev påført for at vise deres normale stridsmønstre og længde. De samme tre heste havde derefter Cyclo-ssage tæppet påført i 15 minutter ved maksimal niveau. Formålet med dette var at øge blodstrømmen fremmet af Cyclo-ssage-tæppet for at forbedre muskulaturen og for at vise effektiv opvarmning af musklerne før træning, hvilket faktisk øger forlængelsen af lemmerne og forbedrer bevægelsen. Alle tre heste blev redet i en gummioverflade skole. Hestene blev ridt i 15 minutter hver; i løbet af denne tid blev de filmet, mens de arbejdede i alle tre gangarter, Walk, Trav og Canter. Hver hest blev ridt og filmet før Cyclo-Ssage tæppe ansøgning; De samme tre heste blev derefter filmet efter Cyclo-Ssage-applikationen. Hver video blev adskilt i sektioner, der afspejler de tre gangarter og analyseres individuelt ved hjælp af måleværktøjerne til Dartfish-stridelængde. Alle heste blev håndteret og afbildet i overensstemmelse med de protokoller og procedurer, der blev udarbejdet af Human and Equine Ltd.

Resultater

1

Studie 1

“You should be so Lucky”

6 års gammel fuldblod X Connemar

16’hh – 1 * Military

Skader: Stram muskel på højre side af halsen, hvilket resulterer i en forkortet skridt foran til venstre

“You should be so Lucky” blev filmet forud for Cyclo-ssage applikation.

Arbejdslast: Trenes seks gange om ugen.

Måling af skridtlængden af for ben og ledende bag ben er i meter.

2

Studie 2

“Future Indulgence”

4 år gammel Trakene X fuldblod

17’2 hh Military

Skade – Sår på venstre bag ben fra en tidligere sårinfektion ved 2 år gammel.

Arbejdslast: rides 5 gange om ugen

“Future Indulgence”  blev filmet forud for Cyclo-ssage  applikation.

3

Studie 3

“Supple Jack”

16 år gammel New Zealand thoroughbred

16’2 hh

Avanceret Military

Skade:  Stiv bagud og skade på proximal Suspensory.

Er netop vendt tilbage til træning efter et års fravær.

Er stiv i højre for ben skulderområde og højre bag ben.

Skyver fra højre til venstre bag for at tage vægten væk fra venstre bag.

Arbejdslast: Arbejdet 6 gange om ugen

“Supple Jack” blev filmet før Cyclo-ssage rug applikation 

Resultater resumé
FORBEDRINGER: Forhøjelser i skridtlængden mellem cyclo-ssage vurdering og post Cyclo-ssage vurdering for hver gang er angivet nedenfor. Den gennemsnitlige procentvise stigning i hver gang er vist nedenfor. Procentforøgelsen blev beregnet ved at sammenligne den oprindelige stridlængde mod stridlængden efter påføring af Equine Cyclo-ssage Pro-massage System.

Konklusion
Det blev observeret og registreret, at de tre heste viste en øgning deres skridtlængden efter anvendelse af Equine Cyclo-ssage Pro Massage-systemet. Den gennemsnitlige øgning af skridtlængde i skridt er 4,05%, i trav var den gennemsnitlige øgning af skridtlængde 8,10%, og den gennemsnitlige øgning af skridtlængde i galop 5,95%. Udover at hver hest viser en øgning af skridtlængden så observerede rytteren, at hver hest føltes smidigere. Dette ville støtte fabrikantens påstande om, at det løsne muskelspændinger og øge smidighed. Selv om det ikke var formålet med denne undersøgelse at undersøge virkningerne af Equine Cyclo-Ssage Pro Massage System dækken på hestens skader, blev det også observeret af rytteren, at hestene var løsere, mere symmetriske i deres balance, rolige og afslappet under træning og forblev afslappet efter øvelsen var færdig. Sammen med den øgede steglængde efter brug af Cyclo-ssage Equine Pro System dækken blev det registreret, at der var forbedret symmetri i venstre til højre skridmønstre. De positive resultater vist i denne undersøgelse tyder på, at Equine Cyclo-ssage Pro Massage System ville være et gavnligt udstyr til opvarmning af heste forud for motion og konkurrence

This post is also available in: enEnglish (English) itItaliano (Italian) deDeutsch (German)